снимка БулфотоПрокуратурата обяви, че изслушването в Групата за наблюдение по въпросите

...
снимка БулфотоПрокуратурата обяви, че изслушването в Групата за наблюдение по въпросите
Коментари Харесай

Според прокуратурата изслушването в ЕП било по предложение на Гешев

снимка Булфото

Прокуратурата разгласи, че чуването в Групата за наблюдаване по въпросите на демокрацията, върховенството на закона и мониторинга на главните права (DRFMG) към Европейския парламент е била " по предложение на основния прокурор Иван Гешев ",.

" Дискусията е проведена от Европейския парламент по предложение на основния прокурор Иван Гешев за разискване на настоящите провокации пред Прокуратурата на Република България в подтекста на засилен политически и медиен напън ", се споделя в прессъобщение на държавното обвиняване.

Самият Иван Гешев обаче не се включи в съвещанието, а отиде в Дупница, като мотивът бе провеждащата се профилирана полицейска интервенция по издирването на Янек Миланов.

В известието се споделя също, че акценти  по време на срещата са били напъните и постигнатото по делата с висок публичен и медиен интерес в България, структурата на прокуратурата и пълномощията на основния прокурор. Не се загатва обаче какви въпроси са отправили от Европарламента към представителите на българските управляващи. 

„ По Конституция прокуратурата е единна, само че не и централизирана. Единственото послушание, което се дължи от прокурорите, е подчинението на закона.Те не са в йерархични връзки нито с основния прокурор, нито с административните си ръководители. Свободни са да вземат решения съгласно вътрешното си разбиране, без значение за кое лице се отнасят, и тези решения не могат да се управляват от основния прокурор “, декларирала зам.-главният прокурор Красимира Филипова, още веднъж съгласно известието на обвиняването. 

Своя позиция за съвещанието към този момент не са разгласили нито Министерството на правораздаването, нито Министерството на външните работи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР